Dorești să creezi un buchet de flori, realizat personal, dar idee nu ai cum să faci asta? Atunci, în acest articol vei afla cum. Floristica – ca oricare alt domeniu respectă anumite reguli și cerințe. Chiar și fiind amator poți crea un buchet minunat pentru o persoană dragă. Important e să ții cont de câteva aspecte importante.
Înălțimea buchetului
Este un principiu foarte important. După ce cureți florile de petalele «nefolositoare» aliniază-le și taie-le cu o foarfecă pentru a fi la aceeași înălțime. În dependență de acest aspect vei putea alege ambalajul potrivit. În acest articol ne vom referi doar la buchete simple nu și la cele în coș sau cutie.
Ambalajul
Poți alege un ambalaj clasic din celebrul «celofan» sau variante mai interesante din ziare retro. Cum n-ar fi, merită să reții că ambalajul trebuie să acopere buchetul într-un raport de 3/4 sau 2/3. Înseși florile nu trebuie să fie înconjurate de jur împrejur cu ambalaj. Astfel le prejudiciezi «spațiul personal» și însuși buchetul va prinde un aspect, destul de obișnuit și banal. Nu uita că urmează să dăruiești flori. Deci, ele trebuie să iasă în evidență, nu ambalajul.
Simetria
Probabil ești inspirat(ă) și ai o idee originală. Nu vrem să te descurajăm, dar orice buchet trebuie să respecte o regulă strictă și anume – simetria. În primul rând, cercul buchetului trebuie să fie ideal. De asemenea în interior, florile nu trebuie aranjate haotic dar după o anumită «schemă imaginară».
Contrastul
Contrastul este foarte important. Merită să reții – cel mai frumos buchet va fi bazat mereu pe armonie și contrast. Deci, trebuie alese acele culori care «nu prietenesc», ba mai mult cele care sunt complet opuse. De exemplu asortează următoarele culori în imediata lor vecinătate: «Roșu – Alb», «Albastru – Galben», «Alb-Violet», «Roz-Alb», Galben-Roșu etc. De obicei, floriștii nu vă recomandă să asortați într-un buchet doar două culori ca «Roșu-Roz», «Galben-Portocaliu» și alte culori în vecinătate cromatică.
Cam acestea au fost ideile noastre. Și un al treilea sfat am putea adăuga: experimentează cât mai mult și aplică cele mai îndrăznețe idei. Poate buchetul nu v-a ieși neapărat cum ți-ai imaginat însă important e că va fi dăruit din inimă, creat prin propria sârguință. Până la urmă – gestul contează.