Cum să păstrăm florile proaspete, o lungă perioadă de timp?

Cum să păstrăm florile proaspete, o lungă perioadă de timp?Ne place când primim flori. În același timp, vrem ca florile pe care le dăruim să strălucească cât mai mult timp posibil. Totuși, plantele au diverse capricii pentru o «viață confortabilă» și «longevivă». În acest articol vom trece în revistă cele mai importante standarde de confort pentru ca florile să se mențină proaspete o lungă perioadă de timp.

1. Temperatura apei

Temperatura apei din bol este foarte importantă pentru flori. Mai ales, aceasta are proprietatea de a accelera înflorirea plantelor încă tinere. Pentru a obține acest rezultat, apa trebuie să fie un pic călduță fiindcă astfel va fi absorbită mai rapid de către tulpina florii. Odată înflorită, pentru a spori longevitatea, se recomandă ca apa să fie mai rece decât temperatura camerei or pur și simplu să se adauge câteva cubulețe de gheață. Apa rece va proteja floarea de înmulțirea microbilor sau mucegaiului pe tulpină.

2. Schimbați regulat apa

Deseori, când primim flori le așezăm într-o vază, adăugăm apă și uităm de ele. Decizia corectă ar fi să schimbăm apa cel puțin odată la două zile sau după posibilitate, chiar în fiecare zi. În acest mod nu se vor forma bacterii iar mucegaiul nici nu va reuși să se depună.

3. Tulpinile trebuie tăiate regulat

Dacă în fiecare zi sau odată la două zile tulpinile vor fi tăiate cu un centimetru de la vârful de jos, acest lucru va permite o mai bună hidratare a florii. Se recomandă neapărat să le tăiați tulpinile în mod oblic, astfel încât suprafața de absorbție a apei să fie cât mai mare. Utilizați un cuțit bine ascuțit sau o foarfecă mare.

4. Frunzele «inutile»

Atunci când puneți buchetul în apă asigurați-vă că nici o frunză nu este sub nivelul apei. În apă trebuie să fie plasată de fapt doar tulpina «curată» a florii, fără frunze. Toate celelalte frunze care «intră» efectiv în apă trebuie eliminate. Se face acest lucru fiindcă pe frunze se depune ușor bacterii care vor pătrunde ușor în toată floarea. De aceea, acestea trebuie eliminate.

Să păstrăm prospețimea florilor – este ușor prin acești patru pași simpli. Bucurați-vă de frumusețea și parfumul florilor o lungă perioadă de timp.