Top 10 cele mai scumpe flori din Lume (Partea I)

Top 10 cele mai scumpe flori din Lume (Partea I)Florile au un rol aparte în cotidianul nostru, în special pentru femei. Având grijă de o floare o lungă perioadă, bucuria este nemăsurată atunci când ea înflorește. Există amatorii care au câteva flori în grădină «de frumusețe» și există adevărații pasionați care își construiesc un adevărat «parc de flori». Indiferent din care categorie faceți parte, cu siguranță veți fi interesat(ă) să cumpărați și să creșteți o floare rară, pe care nimeni din prieteni dvs nu o are.

#10 – Middlemist

Și mai concret – de culoarea roșie. A fost adus de către John Middlemist în Marea Britanie la sfărșitul secolului XII-lea. Ulterior floarea s-a extins în Europa. Totuși, accesibilă doar colecționarilor. Floarea Middlemist este destul de capricioasă și are nevoie de condiții specifice pentru a crește. Înflorește doar în două săptămâni din an. Middlemist-ul – pur și simplu nu poate fi cumpărat. În lume au rămas doar două exemplare: unul în Marea Britanie iar celălalt în Noua Zeelandă.

#9 – Hortensia

Este o floare care crește preponderent în Asia și în unele regiuni ale Americii de Sud. Floarea a fost denumită în cinstea surorii prințului sfântului Imperiu Roman, Karl Heinrich von Nassau-Siegen. Prețul mediu pentru o floare Hortensia este de 6,5$ (SUA). Bulbul poate costa mai scump. Dacă doriți să o creșteți, merită să rețineți că aceasta «solicită» foarte multă apă iar solul trebuie să fie foarte fertil. De asemenea, aceasta se simte «ca acasă» în zone umbrite.

#8 Crin de Malabar (Gloriosa)

Este o plantă cățărătoare care ajunge până la 3 metri înălțime. La fel ca Hortensia, crește preponderent în Asia și America de Sud. Gloriosa face parte din speciile cele mai rare din lume. Aceasta înfățișează o floare neobișnuită de culoare bej. Prețul pentru o singură floare este de cel puțin 10$(SUA).

#7 Trandafiri curcubeu

Un olandez (din țara unde cultura florilor e foarte dezvoltată) a avut ideea să creeze o nouă floare pe cale artificială. A început experimentele sale cu trandafirul – fiind una dintre cele mai rezistente flori. Datorită coeziunii diverselor culori acesta a reușit să creeze o nouă specie «trandafirul curcubeu». Totuși, acesta este destul de rar întâlnit pe piață însă o singură floare începe de la 10$(SUA).

#6 Laleaua neagră

Laleaua neagră se mai numește «Regina Nopții». În esență, are o culoare violet închis. Este cea mai rară și cea mai scumpă reprezentată din specia lalelelor. Prețul unei flori ajunge la 20$. De altfel, lalelele negre sunt destul de greu de găsit ca bulb și nu se bucură de cerere mare pe piață din cauza aspectului lor sumbru.