Top 10 cele mai scumpe flori din Lume (Partea II-a)

Top 10 cele mai scumpe flori din Lume (Partea II-a)Continuăm rubrica noastră cu cele 10 cele mai scumpe flori din lume. Dacă ai scăpat prima parte, aruncă o privire la ea neapărat.

#5 Șofran

E adevărat că o singură floare nu costă foarte mult, însă odată adunate, acestea formează un condiment extrem de scump. De altfel, însuși șofranul a fost din toate timpurile cel mai scump condiment din lume. 1kg de șofran se ridică până la prețul de 40 000 Euro. Acest fapt se explică prin complexitatea producerii sale. Producția nu poate fi automatizată iar pentru un singur kilogram de condiment trebuie recoltate de la 130 000 până la 250 000 de flori de șofran. Planta mai este numită «aurul roșu».

#4 Orhideea «Aurul Kinabalu»

Este cea mai scumpă orhidee (naturală) din lume și cea mai rară în același timp. Aceasta crește pe muntele Kinabalu de pe insula Borneo. Uimitor e faptul că floarea ei poate fi văzută numai după ce orhideea împlinește 15 ani. Mai mult de atât, frumusețea ei va putea fi admirată doar din luna aprilie până în mai. O singură floare ajunge la 60 000 de Euro.

#3 Orhideea «Shenzhen Nongke»

Este o orhidee creată artificial de către un grup de oameni de știință. Floarea a fost numită în cinstea lor. Pentru a crește o asemenea floare, cercetătorii au avut nevoie de 8 ani. Un singur bulb valorează circa 212 000 de Euro. Mai mult de atât, floarea înflorește după 4 ani 5 ani și pe lângă frumusețe, deține un parfum foarte gingaș.

2# Trandafirul Julietei (Juliet`s Rose)

A fost prezentată publicului larg pentru prima oară în anul 2006 la expoția Chelsea Flower Show din Marea Britanie. Floarea a atras imediat atenția specitatorilor prin gingășia și frumusețea sa. Botanistul englez David Austin a avut nevoie de 15 ani din viața sa pentru a crea o floare atât de minunată. Prețul acestea se ridică la aproximativ 3,40 milioane de Euro.

#1 «Selenicereus grandiflorus» sau (Regina Nopții)

Este o specie, incredibil de rară de cactus. Valoarea acesteia este… de neprețuit. În primu rând fiindcă floarea nu poate fi crescută în condiții casnice. Dacă este scoasă din pământ aceasta se ofilește în câteva ore. Nicio florărie sau muzeu nu a obținut-o vreodată. De asemenea, ea înflorește numai noaptea. Floarea rămâne deschisă pentru circa 12 ore apoi imediat se închide și se ofilește. Habitatul natural al acesteia este America Centrală și America de Sud. Totuși, în prezent se fac încrucișări experimentale pentru ca floare să poată fi crescută în condiții casnice.