Top 5 Cele mai parfumate flori de grădină

Top 5 Cele mai parfumate flori de grădinăUneori frumusețea florilor nu e de ajuns. Parfumul e la fel de important. Din acest motiv, majoritatea botaniștilor amatori aleg flori parfumate care să încânte mereu prin aroma lor. Aici am creat un mic top de flori parfumate, de care aveți neapărat nevoie în grădina dvs.

1. Liliacul

Arborele de liliac este unul dintre cele mai «necapricioase» flori. Liliacul are un parfum extrem de dulce și se răspândește rapid în aer, imediat după ce florile îi înfloresc. Dacă locuiți la țară și lângă poartă încă nu ați plantat un liliac – știți acum ce să faceți.

2. Iasomia

Iasomia este una dintre cele mai utilizate flori, în industria parfumeriei. O puteți crește atât în grădină cât și în ghiveci. În general, iasomia preferă locurile însorite însă o duce bine și în semiumbră. De altfel, este și o plantă rezistentă și imună la viruși sau insecte dăunătoare.

3. Trandafirii

Desigur, nu putem omite trandafirii din topul nostru. Însă rețineți că doar sorturile naturale au cel mai puternic parfum. Trandafirii obținuți artificial nu sunt la fel de parfumați. Plantați trandafirii neapărat în zone însorite fiindcă doar astfel aceștia își deschid florile frecvent.

4. Gardenia

Gardenia este o plantă minunată care înfățișează o floare albă mare. Parfumul este foarte puternic și se menține mult timp. Chiar dacă e o floare care atrage privirile imediat, ea nu trebuie plantată în zone foarte însorite.

5. Magnolia

Magnolia este, la fel, o floare foarte importantă în parfumerie. Cel mai bine este să o plantați toamna într-un loc ferit de curenții de aer. În comparație cu trandafirul, floarea de magnolie este foarte fragilă. În ceea ce privește solul, magnolia preferă pământurile acide și le urăște pe cele puternic calcaroase.

Acesta a fost topul nostru. Nu uitați că indiferent ce flori alegeți, acestea trebuie să se bucure mereu de atenția și grija necesară din partea dvs. Și desigur, nu uitați să răriți periodic «colecția» grădinii dvs cu flori, pregătite în buchet, pentru persoanele dragi.

Livavre flori MD la comanda