«Nota Bene» pentru bărbați: cum se aleg florile?

cum se aleg florile?Evident, comparativ cu femeile, bărbații au alte preocupări și dacă există o floare pe care o cunosc cel mai mult, acesta e, fie trandafirul, fie laleaua. Or la ocaziile festive bărbații aleg un buchet care pare mai «pompos» și îl dăruiesc acelei persoane speciale. Totuși, este oare corectă această abordare? E clar că nu există reguli stricte pentru a dărui doar anumite flori, unor anumite persoane. Însuși acest dar este unic. Oricum florile sunt primite cu un zâmbet. Deși, merită să rețineți: cu o astfel de perspectivă nu folosiți întreg potențialul emotiv pe care îl presupun florile. Din acest motiv, vă recomandăm câteva sfaturi pentru a oferi celor dragi emoții cât mai puternice atunci când dăruiți flori.

Prima întâlnire sau «mai mult decât prieteni»

Într-o astfel de situație există expresia engleză «Take it easy». Din ce motiv? Fie sunteți într-o relație încă formală sau lucrurile au evoluat spre ceva, florile pot sugera diverse mesaje, în dependență de alegerea dvs. Probabil nu doriți să vă ruinați planurile încă de la început. În astfel de situații se recomandă flori de culorile mov sau portocaliu. Puteți alege trandafiri mov (nu sunt recomandați cei roșii) sau liliac. Se recomandă culori închise, roz sau poate fi chiar și roșu — cu condiția unui buchet mixt. O mică șmecherie: alegeți neapărat flori rezistente care nu se ofilesc prea repede ca de exemplu: crinii, orhideea, crizantemele etc. De ce? Florile vor fi o asociație directă cu persoana care le-a dăruit, iar ele cu siguranță îi vor aduce aminte domnișoarei de momentele petrecută împreună cu dvs – ceea ce e destul de aproape de scopul care-l urmăriți.

O colegă, soră, mama sau o rudă

Aici e clar că nu sugerați pasiune sau romantism. Deci și florile trebuie să fie întocmai. Pentru astfel de ocazii amintiți-vă de regula: cu cât mai modest – cu atât mai bine. Asta nu înseamnă că trebuie să creați un buchet din trei flori dar nici un buchet care depășește cincisprezece. În asemenea cazuri sunt recomandate culorile: portocaliu, galben, albastru, sau roz. Ca de obicei, cele mai frumoase buchete vor fi cele mixte. De asemenea, numărul florilor îl decideți după cât de apropiată vă este persoana în cauză. Totuși, nu vă recomandăm mai mult de 31 decât în cazuri speciale. Printre cele mai specifice flori, vă sunt recomandate: bujorii albi/roz, crizantemele, mușețelul, crinii, alstromeriile, gherbere iriși etc.

O relație de lungă durată sau soția

Evident nu există o recomandare mai bună decât: trandafirii. Roșii sau albi, portocalii, albaștri, în cutie, în buchet – nu are importanță. Ei sunt o alegere ideală pentru o persoană la care țineți atât de mult și evident transmit, în locul dvs., toate acele idei pentru care uneori nu ajung cuvinte. De asemenea, numărul nu contează. Dacă bugetul vă permite, puteți să îndrăzniți liber să dăruiți 101 trandafiri – de ce și nu. Totuși dacă ați apelat de prea multe ori la trandafiri, e timpul să alegeți ceva mai inventiv. Cum n-ar fi, culorile cele mai recomandate vor fi: roșu, violet, alb și roz.

O regulă care anulează toate regulile

Când vorbim de flori există și unele excepții care își au rolul. De exemplu dacă pregătiți un buchet pentru o domnișoară/femeie despre care știți că iubește culoarea portocaliu or, oricare altă culoare, cea mai bună soluție este să selectați flori cu această nuanță. Și desigur, nu mai vorbim de florile «preferate». În astfel de cazuri mereu se recomandă aceste flori, indiferent de ocazie sau relația cu acea persoană.